S'mores

S'mores
Was gibt es Gemütlicheres an einem schönen Abend, als ein paar Marshmallows am Feuer zu rösten und sich dabei das Kinn an dem heißen, klebrigen Zeug zu verbrennen?! Um die S’mores zusammenzustellen, backen wir hier zunächst unsere „Graham Cracker“, aber...
S'mores

Description

Was gibt es Gemütlicheres an einem schönen Abend, als ein paar Marshmallows am Feuer zu rösten und sich dabei das Kinn an dem heißen, klebrigen Zeug zu verbrennen?! Um die S’mores zusammenzustellen, backen wir hier zunächst unsere „Graham Cracker“, aber Sie können natürlich auch eine Abkürzung nehmen und einfach Digestifs oder Petit Beurre-Kekse verwenden. Der Name S'mores kommt vom englischen „some more“, also halten Sie sich nicht zurück!

_von @bakmanschap – kontaktieren Sie mich gerne über Instagram oder Facebook .

Zutaten

voor de crackers

 • 285 g volkorenmeel
 • 170 g lichtbruine (basterd)suiker
 • 1 tl natriumbicarbonaat
 • 1 tl kaneel
 • ¾ tl fijn keukenzout
 • 100 g zachte boter
 • 3 el (volle) melk
 • 85 g honing
 • 2 tl vanille-extract

voor de s'mores

 • 200 g marshmallows
 • 120 g pure chocolade
 • optioneel: chilivlokken

Vorbereitung

voor de graham crackers

 1. Meng het meel, de suiker, het kaneel, natriumbicarbonaat en zout in een kom.
 2. Voeg de zachte boter toe en meng (met je handen of een keukenrobot) tot je een homogeen kruimelig mengsel bekomt.
 3. Neem een maatbeker erbij en giet daarin de melk, honing en vanille. Voeg toe aan de kom met droge ingrediënten en meng tot koekjesdeeg. Het deeg zal wat plakkerig en zacht zijn, dus wikkel de bol in huishoudfolie of plaats in een luchtdichte container en laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
 4. Maak het vuur in je Vonken aan. We mikken op een luchttemperatuur van zo'n 180°C.
 5. Terwijl het deeg aan het chillen is, kun je ook alvast de bakplaat klaarleggen (met deze hoeveelheden heb je wat meer dan 1 bakplaat aan crackers) en bekleden met bakpapier.
 6. Is het uur om, strooi dan wat bloem op je werkvlak en deegrol, en haal het deeg uit de koelkast. Rol het voorzichtig uit tot een dikte van een halve centimeter. Het deeg blijft ietwat lastig om mee te werken, dus neem je tijd en gebruik genoeg bloem. Het deeg kan wat scheurtjes vertonen, maar die kun je gerust terug dicht duwen.
 7. Neem er een pizzasnijder (of scherp mes) bij en snij het deeg in rechthoeken van bijvoorbeeld 5 op 12cm. Maak dan een oppervlakkige lijn in het midden waar je de crackers na het bakken gemakkelijk kunt breken. Prik met een vork gaatjes in de rechthoeken en leg ze voorzichtig met behulp van een spatel op het bakpapier. Herhaal tot je alle deeg hebt opgebruikt (rol de oneffen randjes deeg telkens opnieuw tot een bol, en vervolgens met de deegrol tot een vlak).
 8. Laat de vlam in je Vonken uitdoven, en controleer de temperatuur. Schuif de bakplaat in de oven en doe de ovenduur dicht. Heb je nog gloeiende kolen langs één kant, draai de bakplaat dan zeker elke 5 minuten (het is in elk geval slim om je baksel in de gaten te houden). Bak in totaal zo'n 10 à 15 minuten tot ze mooi bruin gebakken zijn - hoe langer je ze laat zitten (en hoe lager de temperatuur), hoe krokanter ze zullen zijn.
 9. Laat de bakplaat kort even afkoelen, en gebruik dan je spatel om je zelfgemaakte Graham crackers voorzichtig op een rooster te leggen waar ze verder kunnen afkoelen en krokant worden.
 10. Heb je nog crackers over, dan kun je deze op kamertemperatuur in een luchtdichte doos bewaren.

voor de s'mores

 1. Leg een blokje hout op het vuur om een vlam in de oven te krijgen. Nu kun je kiezen of je de marshmallows op stokjes gaat roosteren, of samen met de chocolade in een dipschaal bij het vuur zet.
 2. Voor de dipschaal neem je een ovenschaal of schotel, breek je de chocolade in stukjes en verspreidt ze over de bodem. Strooi optioneel enkele chilivlokken over de chocolade (niet aan te raden als de kinderen meedippen).
 3. Leg daarna de marshmallows over de chocolade, en schuif in de oven onder de vlam. Hou het deurtje open om de marshmallows mooi te zien karameliseren.
 4. Haal uit de oven, plaats in het midden van de tafel, haal je crackers erbij (of koekjes die in je in de winkel kocht zoals digestives of petit beurres), dip, verlies zoveel mogelijk brokjes in de chocolade-marshmallow visvijver, en lach luidop met de chocoladeplekken op de kin van je buur.

Ist das etwas für Sie?

Aperopizza mit gebackenem Camembert

Aperopizza mit gebackenem Camembert

Camembert? Lecker. Pizza? Lecker. Den geflammten Camembert als Aperitif auf einer Pizza teilen? Gesegnet.
Vollkorn-Sauerteig-Fladenbrot

Vollkorn-Sauerteig-Fladenbrot

Pitas sind Fladenbrote mit weicher Kruste. Sie sind innen hohl und können mit den leckersten Belägen bis zum Rand gefüllt...