Leckerer Blätterteigkuchen mit Pflaumen

Leckerer Blätterteigkuchen mit Pflaumen
Zum Genießen nach jeder Mahlzeit und zum einfachen Backen auf der Resthitze im Holzofen. Das Grundrezept dieses Kuchens habe ich während meiner Ferienjobs in einer Konditorei an der belgischen Küste gelernt. Das Geheimnis dieses Kuchens ist seine Einfachheit: ein köstlicher...
Leckerer Blätterteigkuchen mit Pflaumen

Description

Zum Genießen nach jeder Mahlzeit und zum einfachen Backen auf der Resthitze im Holzofen. Das Grundrezept dieses Kuchens habe ich während meiner Ferienjobs in einer Konditorei an der belgischen Küste gelernt. Das Geheimnis dieses Kuchens ist seine Einfachheit: ein köstlicher Blätterteigboden, dezent garniert mit einer süßen Fruchtschicht. Dies ist eine Version für den Holzofen.

Zutaten

 • 1 rol bladerdeeg, rond of vierkant
 • 6 blauwe pruimen
 • 3 el suiker
 • 1 citroen of limoen
 • 75 g boter
 • 2 el amandelschilfers
 • 4 el amandelpoeder
 • 2 takjes munt
 • optioneel: 1 stokje vanille
 • optioneel: 1 steranijs

Vorbereitung

 1. Snijd de pruimen in 2, haal de pit eruit en snijdt in fijne schijfjes.
 2. Leg de schijfjes in een potje en voeg de suiker toe en het sap van een halve citroen of limoen. Bewaar de rest van de citroen of limoen voor de zeste straks.
 3. Optioneel kan je de vanillestok uitschrapen en de stippen toevoegen aan de marinade. De steranijs kan je ook bij de pruimen leggen: deze geeft een heerlijke exotische toets af.
 4. Laat het fruit zeker een uurtje marineren in de frigo. Je kan dit ook perfect een dag op voorhand doen.
 5. Leg de bladerdeegrol open op de pizzaschep (of op een metalen platte bakvorm) met wat bakpapier onder en bestrooi met het amandelpoeder. Het amandelpoeder zal het overtollig vocht van het fruit opnemen tijdens het bakken.
 6. Beleg de taart met de fruitstukjes en werk in een grote spiraal naar het midden toe. Geen probleem als dit wat slordig belegd wordt, in de oven wordt alles een mooi geheel. Vermijd het overgebleven vocht en de steranijs die zich het marinadebakje bevinden.
 7. Smelt de boter en giet de boter over de taart heen, maar vermijd de randen. Verdeel nog 2-3 lepels van het marinadevocht over het taartje heen.
 8. Werk af met enkele amandelschilfers.
 9. Stook de oven warm. Dit taartje bak je best wanneer de oven geen vlammen meer heeft. Gebruik de heat shields om de kolen af te dekken (of draai het taartje een aantal keer om te veel stralingswarmte te vermijden).
 10. Wanneer de oven rond de 200-250° komt kan je het taartje bij voorkeur rechtstreeks op de stenen bakken met bladerdeeg eronder, of op een metalen bakplaat. Sluit de oven goed af zodat alle warmte behouden blijft.
 11. Indien je zonder heat shields werkt, draai je het taartje best een aantal keer.
 12. Het taartje is klaar wanneer de bladerdeegranden mooi omhoog zijn gekomen en goudbruin kleuren.
 13. Werk af met wat munt en de zeste van citroen of limoen.

Ist das etwas für Sie?

Auberginenknödel Alla Parmigiana

Auberginenknödel Alla Parmigiana

Die beliebten Aromen des italienischen Klassikers Melanzane alla parmigiana, aber in Knödelform aus dem Holzofen. Die Knödel sind unglaublich lecker...
Pizza mit Auberginen und Mergueze

Pizza mit Auberginen und Mergueze

Pizza mit Auberginen und Mergueze