Meet the founders

Vonken is een Belgisch bedrijf opgericht in 2020 door twee vrienden die ooit op een scoutskamp een oven ontwikkelden om pizza, brood en nog veel meer aan de kinderen te kunnen serveren. Vandaag bouwen Adrien en Sebastian hun innovatieve ovens voor mensen over de hele wereld.

Na tal van ferm bestudeerde prototypes, eindeloos experimenteren en kooksessies over het hele land was onze Vonken Original geboren. Adrien & Sebastian vonden prima hun weg naar de West-Vlaamse metaalnijverheid, productontwerpers met een indrukwekkend tekeninzicht en de Bourgondische eetcultuur van België. Met tal van lokale stakeholders bouwen we verder aan de buitenovens van de toekomst.

Van een roeste ton naar een perfecte oven

Een kampweide in de Ardennen, een oud olievat en een hoop stenen: zo ontstond Vonken.

Het begon met onze roeste ton waarin we onze eerste pizza’s, ovenschotels en BBQ bereiden voor onze kampgenoten, ons weinig bewust van het fantastische kooktoestel dat we in onze handen hadden. Zo evolueerden we naar de elegante ovens die Vonken vandaag produceert. 

Koken met vuur

Vuur doet leven. In het Scandinavische noorden, de Lage Landen of het zonnige zuiden streven families en vrienden naar een ultiem gevoel van verbondenheid.

Die missie neemt Vonken ter harte: een grenzeloze buitenoven die een waaier aan gerechten met gemak laat bereiden, en tegelijk een elegante sfeermaker waar het leuk rond vertoeven is in alle seizoenen.