Nieuw: Pellets en Smoker Tools

Pellets en Smoker Tools

Een nieuwe, eenvoudige en heerlijke manier van roken. Vonken pellets zijn duurzame pellets voor alle kamado’s, grills, ovens en barbecues. 100% afkomstig van Europees hout, zorgvuldig geselecteerd snoeihout uit fruitboom- en wijn- en olijfboomgaarden, houten drankvaten en ander vormen van upcycling.

SMOKER TOOL

Ontworpen voor beginners en absolute experts. Tweedelige smoker tool voor elke kamado, grill, BBQ of oven. Heerlijk om koud of warm te roken. Te gebruiken door middel van een aanmaakblokje te ontvlammen aan één zijde, en de rest van de tool te vullen met smokepellets. Dankzij het luchtnetje kan je meerder smaken combineren en zelf kiezen hoe lang je wil roken. Na 5 minuten de vlam uitblazen, het deksel sluiten en in de BBQ, oven, kamado of grill plaatsen. Tot 8 uur rook.

Vervaardigd uit hoogwaardige RVS. Bestaande uit een smoker tool met deksel en een uitneembare verhoogje voor maximale rookontwikkeling. Dimensies: 28 cm op 5 cm op 5 cm

Ook voor pizza ovens

Onze pellets doen ook prima diens voor alle pizza-ovens met pelletverbranding (o.a. Vonken Mini). Vonken stelde een perfecte hardhoutblend samen om de authentieke Italiaanse houtaroma’s in de pizza-oven te brengen. Een neutrale, perfect gebalanceerde, licht zoete ondertoon dankzij een stevige portie beuk voor hoge hitte en vlam, aangevuld met appel & okkernoot voor de authentieke Italiaanse houtaroma’s.

Waarom pellets?

Pellets zijn een nieuwe manier om hout gebruiksklaar te maken voor verbranding. Door extrusie worden houtdeeltjes samengeperst in kleine stronkjes waardoor ze optimaal ontvlammen of roken, afhankelijk van de toepassing. Pellets worden voornamelijk geïmporteerd uit Amerika en bevatten wegens gebrek aan controle over de supply chain soms onwenselijke of zelfs behandelde houtsoorten, of bestaan voor een deel uit dennenhout afkomstig van monocultuurplantages.

Door een eigen participatie in de houtpelletfabrikant heeft Vonken 100% controle over het selectie-en productieproces waardoor Vonken enkel gebruik maakt van Europees hardhout, afkomstig van zorgvuldig geselecteerd snoeihout uit fruitboomgaarden, hout van dranktonnen of onbewerkte houtresten van houtzagerijen. Hierdoor biedt Vonken een hoogwaardig en duurzaam alternatief op de Europese markt.

ONZE  SMOKE BLENDS

SIGNATURE BLEND – KERS – OKKERNOOT

Rijke en volle smaak, fruitig met pit. Uitmuntende blend voor vis en gevogelte, maar ook donker vlees, ribben, bacon, varken, harde groenten, lam & kaas.

FRUITY BLEND – WIJNSTOK – KERS

Fruitig en zacht, heerlijk aromatisch. Uitermate geschikt voor fijne rooksmaak in wild, rood vlees en gevogelte, maar ook lam, kaas, varken en vis.

UMAMI BLEND – OLIJF – KASTANJE

Heerlijke notensmaak, licht zoet en toetsen van kastanje. Gebruikt sinds de oude Grieken voor mediterrane producten zoals lam, varken, rood vlees en vis.

PIZZA FIRE BLEND

Neutrale, perfect gebalanceerde, licht zoete ondertoon. Stevige portie beuk voor hoge hitte en vlam. Aangevuld met appel en okkernoot voor de authentieke Italiaanse houtaroma’s.