Bloedsinaas en Campari Cake

Bloedsinaas en Campari Cake
Geschreven door Adrien Billiet
Een heerlijk nagerecht uit Venetië. In principe kan je ook een eenvoudige Quatre Quart maken in jouw Vonken, maar dit cakebeslag is een stuk feestelijker omdat het vertrekt vanuit de heerlijke bloedsinaasappelen, die typisch te verkrijgen zijn tussen december...
Bloedsinaas en Campari Cake

Description

Een heerlijk nagerecht uit Venetië. In principe kan je ook een eenvoudige Quatre Quart maken in jouw Vonken, maar dit cakebeslag is een stuk feestelijker omdat het vertrekt vanuit de heerlijke bloedsinaasappelen, die typisch te verkrijgen zijn tussen december en begin april. Maak klaar in kleine metalen cupcakecormpjes voor een optimaal resultaat. De buitenkant van het beslag gaat heerlijk karameliseren, terwijl de binnenkant lekker smeuïg blijft.

Ingrediënten

  • 4 bloedsinaasappelen
  • 175 g Griekse yoghurt of Mascarpone (om het extra smeuïg te maken)
  • 300 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 125 g boter op kamertemperatuur
  • 175 g patisseriebloem
  • 1 zakje bakpoeder of 16 g bicarbonaat
  • 175 g bloem
  • 50 g amandelpoeder
  • 50 ml Campari of Aperol

Bereiding

  1. Schaaf de zeste van 2 sinaasappelen en zet opzij.
  2. Breek de eieren open en giet in een ruime mengkom.
  3. Doe 200 g van de suiker erbij en begin meteen op te kloppen tot een luchtige, romige massa. Wacht niet te lang met kloppen zodat de eieren niet verbranden.
  4. Meng de boter en de yoghurt onder het mengsel, en zet de boter desnoods even in de microgolf mocht de boter nog te hard zijn.
  5. Voeg de zeste, de bloem, het amandelpoeder en het bakpoeder toe en meng met een spatel onder het mengsel.
  6. Laat even rusten en maak in tussentijd de Camparistroop door het sap van de vier bloedsinaasappelen, de overige suiker en de Campari (of Aperol) op een laag vuurtje te laten inkoken tot een stroperige massa.
  7. Boter kleine bakvormpjes in (bij voorkeur een metalen plaat voor 12 cupcakes) en vul deze voor 2/3 met het cakebeslag.
  8. Bak in jouw Vonken, en zorg dat er geen vlam meer aanwezig is en de kolen zo goed als opgebrand of uitgehaald zijn. Je kan deze cake bakken rond de 175°C. Geen zorgen als jouw Vonken iets warmer of kouder is, dan zal het enkel wat korter of langer duren, reken tussen de 8 en 18 minuten.
  9. Haal uit, laat even afkoelen en haal dan voorzichtig uit de vormen met de steel van een lepel.

Is dit iets voor jou?

Daslookpesto

Daslookpesto

Wist je dat er een variant look bestaat waarvan je de plantenbol gewoon in een schaduwrijk hoekje van je tuin...