Smoky & Spicy Salsa Dip

Smoky & Spicy Salsa Dip
Een aantal simpele ingrediënten worden in dit recept getransformeerd tot krachtige smaakmakers, dankzij het vuur in jouw houtoven. Deze fire roasted salsa is perfect om te bereiden als aperitief bij het opwarmen van je oven, en zo de avond met...
Smoky & Spicy Salsa Dip

Description

Een aantal simpele ingrediënten worden in dit recept getransformeerd tot krachtige smaakmakers, dankzij het vuur in jouw houtoven. Deze fire roasted salsa is perfect om te bereiden als aperitief bij het opwarmen van je oven, en zo de avond met je gasten in te zetten. Ga creatief aan de slag met de ingrediënten en serveer bijvoorbeeld met nacho chips, crackers of flatbreads.

_by @bakmanschap - contacteer me gerust via Instagram of Facebook.

Ingrediënten

 • 400 g grote kerstomaten
 • 1 kleine zoete puntpaprika
 • 1 teentje look (of 2 kleintjes)
 • ¼ sjalot
 • ½ limoen
 • 1 jalapeño peper
 • extra chilipepers naar smaak
 • olijfolie
 • zeezout
 • optioneel: verse tuinkruiden

Bereiding

 1. Maak het vuur in je Vonken aan. We gaan de ingrediënten goed roosteren en zelfs zwart laten blakeren onder de vlam, dus je hoeft niet per se te wachten totdat de oven helemaal opgewarmd is.
 2. Plet het teentje look met de vlakke kant van een koksmes, en maak overlangs een inkeping in het sjalotje. Leg je tomaatjes, zoete puntpaprika, chilipeper(s), limoen, eventuele kruiden, look en sjalot in een gietijzeren pan, ovenschotel of rvs schaal (in Vonken Original kun je natuurlijk ook de grillplaat gebruiken).
 3. Grill onder de vlam voor zo'n 10-15 minuten. Schud af en toe om met behulp van een vuurvaste handschoen. We willen de aroma's vrij laten komen, de ingrediënten garen en de schil zwart blakeren.
 4. Haal de pan uit de oven, en laat kort rusten zodat de schil beter loskomt van het vruchtvlees.
 5. Haal de zwarte schil van je tomaatjes en puntpaprika, look, sjalot en chilipeper(s). Snij de chilipeper(s) open en ontdoe zoveel mogelijk van de erg hete zaadjes voor een zachtere pikante smaak.
 6. Neem de mengbeker van je blender of handmixer erbij. Doe alles in de beker, pers de halve limoen uit (vruchtvlees toevoegen mag ook), voeg olijfolie, peper en zout toe (laat mogelijks verbrande kruiden achterwege). Blend kort voor een grof resultaat, of lang en grondig voor een fluweelzachte dip.
 7. Serveer lauw met nacho's, crackers, of bak enkele geurige flatbreads in je oven om te dippen. Smakelijk!

Is dit iets voor jou?

Gegrilde Perzik (met burrata of Griekse yoghurt)

Gegrilde Perzik (met burrata of Griekse yoghurt)

De zomer op je bord, dat is dit gerechtje. Zoete perziken met pikante honing op de Vonken grill, vergezeld van...
Tarte Tatin uit Vonken

Tarte Tatin uit Vonken

Tarte Tatin uit Vonken