Sea bass baked on skin with young leek

Sea bass baked on skin with young leek
Something other than meat on a sultry summer evening? This recipe for sea bass baked on the skin is very good for a nice evening in the garden, or when you have friends or family over. Just as good in...
Sea bass baked on skin with young leek

Description

Something other than meat on a sultry summer evening? This recipe for sea bass baked on the skin is very good for a nice evening in the garden, or when you have friends or family over. Just as good in the Mini as in the Original. Not a fan of Sea Bass? Replace with any fish with a nice piece of skin on.

Photos @BBQBASTERD

Ingredients

 • 4 filets Zeebaars met vel
 • olijfolie, peper & zout
 • 1 el Raz el hanout
 • 3 trossen kerstomaat
 • 4 kleine stengels verse, jonge prei
 • een lepeltje mosterd

Preparation

 1. Kuis de prei door het grootste stuk van het donkergroene deel af te snijden. Eens de oven is warmgestookt leg je de prei ofwel los op een warme ovenvloer, ofwel in een rvs ovenschaal met wat olijfolie. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en schuif deze ernaast. Haal de tomaatjes er iets vroeger uit dan de prei: de tomaatjes mogen beetgaar zijn.
 2. De prei mag zwart worden, dus het is niet erg als de oven erg warm is. Eens de prei helemaal zwart is, meestal na 15 minuutjes, leg je deze aan de kant met zilverpapier erover of in een afgesloten container. Laat 5 à 10 minuutjes rusten, doe erna terug open en haal de buitenste schil die volledig zwart is ervan en smijt weg. Het resultaat is nu een heerlijk smeuïge preistengel die je kan kruiden met peper, zout, olijfolie en eventueel een lepeltje mosterd. Bewaar in een ovenschaal tot de vis klaar is.
 3. Steek de grill in de oven en zorg dat de vlakke kant (planchakant) naar boven zit. Je mag redelijk goed stoken zodat de plancha heet wordt. Werk je met de Mini? Schuif dan een grillpan of ovenschaal in de oven.
 4. Kruid de zeebaars met peper, zout, olijfolie en de Raz el Hanout. Wrijf goed in, zodat je straks de plancha niet extra moet beoliën.
 5. Eens de plancha of de grillpan/ovenschaal warm is, leg je de zeebaarsfilets met de velkant op de plancha. Schuif snel terug in de oven en laat 2-5 minuutjes garen onder een sterke vlam. Afhankelijk van de temperatuur en de dikte van de filets, kan de vis een beetje langer of korter garen.
 6. Dien de krokant gebakken Zeebaars op met de smeuïge preistengels en de heerlijke kerstomaatjes.

Is this something for you?

Puffed look

Puffed look

Buttery cloves of garlic to spread on your fresh slice of sourdough bread or as a seasoning in sauces and...
Grilled Grapes with Burrata

Grilled Grapes with Burrata

This recipe is inspired by a recipe by the popular chef Ottolenghi. The recipe has been adapted for the wood...